Azkue Fundazioa
Hasiera  •  Euskararen Etxea  •  Mediategia Eta Liburutegia  •  Liburutegia • Elikagaiak, elikadura eta dietetika
Liburu

Elikagaiak, elikadura eta dietetika

Editorial UPV/EHU
  • 2007
  • Gaia: osasuna
  • eu

Liburu honetan hiru atal ezberdin jorratzen dira. Hasteko, nutrienteen definizio eta sailkapen orokor eta labur baten ondoren, sakon azaltzen dira beraien funtzioak, erabilera nutritiboa eta metabolismoa. Nutriente horiek guztiak elikagaietan agertzen direla kontuan hartuta, elikadura orekatua lortu ahal izateko nabaria da elikagaien ezagutza ezinbestekoa dela. Hori dela eta, liburuaren bigarren atalean elikagai taldeak xehetasunez lantzen dira, eta besteak beste, beraien sailkapenari, konposizioari, nutrizio-balioari eta ezaugarri organoleptikoei buruz luze aritzen dira egileak. Amaitzeko, idazleak egoera fisiologiko berezi bakoitzeko elikaduraz eta dietetikaz ari zaizkigu. Horrela, elikadura orekatuaren oinarriak zehazten dizkigute; are gehiago, dieta orekatuaren prestakuntzan sakontzen dute elikagai taldeen eta egoera fisiologiko bakoitzaren beharrak kontuan hartuz.

  • Zeinua
    OZ 6.3
  • ISBN
    978-84-8438-092-4
  • Legezko Gordailua
    BI-1773-07
  • Azalpen fisikoa
    287 or., 24x17 zm
  • Argitalpen Lekua
    Bilbo
  • Egilea
    Sim